Antena 3 CNN Externe Interviu EXCLUSIV cu Ambasadorul Ucrainei în România: Ucraina vrea arme, nu vorbe

Interviu EXCLUSIV cu Ambasadorul Ucrainei în România: Ucraina vrea arme, nu vorbe

Interviu EXCLUSIV cu Ambasadorul Ucrainei în România: Ucraina vrea arme, nu vorbe
21 Feb 2015   •   00:52

La un an de la revoluţia de pe Maidanul din Kiev, în Ucraina e război deschis. Iar acordurile pe hârtie şi vorbele nu mai sunt suficiente pentru a o apăra.

E mesajul tranşant al ambasadorului ucrainean la Bucureşti, într-un interviu în exclusivitate pentru "Observator".

Despre cei aproape jumătate de milion de români din Ucraina, mesajul este, deocamdată, liniştitor. Nu vor fi trimişi pe frontul de est pe criterii etnice şi, deocamdată, sunt în afara bătăii focului.

Ucraina consideră că va avea nevoie, cât de curând, de sprijin concret pentru a se apăra. Aşteaptă mai mult de la comunitatea internaţională.

Dacă demersurile democratice şi diplomatice vor fi insuficiente, lumea civilizată ar trebui sa conştientizeze că e necesară înăsprirea sancţiunilor faţă de Rusia, şi chiar livrarea de armament catre Ucraina. Trebuie folosite toate pârghiile pentru a pune capăt acestei agresiuni.

"Noi înţelegem foarte bine mesajul preşedintelui Iohannis, mai ales că România este stat membru al Uniunii Europene şi al NATO. Ca atare, exprimându-şi poziţia, trebuie să fie solidară, într-o oarecare măsură sau cu totul, cu poziţia structurilor menţionate" spune Teofil Bauer.

Vezi aici interviul integral oferit de Teofil Bauer.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close