x close

Fii alături de noi!

Iranul eliberează patru americani, printre care şi un jurnalist al Washington Post

de G.S.   •   16 Ian 2016   •   17:24
Iranul eliberează patru americani, printre care şi un jurnalist al Washington Post 416
Foto: pixabay.com
UPDATE. Iranul i-a eliberat sâmbătă pe reporterul Jason Rezaian de la Washington Post (WP) şi pe alţi trei deţinuţi americani de origine iraniană, în contextul în care Teheranul anticipează o ridicare a sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse din cauza programului nuclear, transmite BBC News online, conform Mediafax.
 
Rezian, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat pentru spionaj, în Iran, anul trecut.
Cetăţenii americani sunt transportaţi cu avionul în Elveţia, de unde urmează să fie conduşi la o bază americană în Germania, pentru îngrijiri medicale.

---

Iranul a eliberat patru cetăţeni americani de origine iraniană, printre care s-ar afla şi reporterul Jason Rezaian de la Washington Post (WP), anticipând o ridicare a sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse din cauza programului nuclear, transmite BBC News online, conform Mediafax.
Rezian a fost condamnat pentru spionaj, în Iran, anul trecut.
Identitatea deţinuţilor nu a fost dezvăluită, dar în închisorile Republicii islamice se află doar patru americani.
Oficiali iranieni au exercitat presiuni în vederea unui schimb de deţinuţi.
În afară de Rezian, The Associated Press scrie că printre americanii deţinuţi în Iran se mai află fostul puşcaş marin Amir Hekmati din Flint (Michigan), pastorul Saeed Abedini din Boise (Idaho) şi Siamak Namazi, un om de afaceri şi fiul unui politician din perioada şahului.
Agenţia americană adaugă că un fost agent FBI Robert Levinson, a fost dat dispărut în Iran în 2007, în timp ce lucra pentru CIA într-o misiune neautorizată în domeniul informaţiilor.
The Washington Post a anunţat că nu există nicio confirmare oficială americană cu privire la eliberarea reporterului său.
Potrivit agenţiei iraniene Fars, numele celor eliberaţi sunt Rezaian, Hekmati şi Abedini. Ea nu a oferit numele celui de-al patrulea deţinut.
 
poza

Actualitate

SIE: Misiuni diplomatice ale României au fost atacate cibernetic

Serviciul de Informaţii Externe a precizat, joi, la solicitarea MEDIAFAX, că misiuni diplomatice ale României au fost atacate cibernetic, pe parcursul ultimilor ani, dar nu au existat situaţii de extragere a...

30 Iun 2016  •  18:37

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Veste tristă despre Oana Lis. ”Mă bucur că încă pot să...”

Oana Lis și-a deschis sufletul pe rețelele de socializare. Ea le-a spus amicilor ei că a avut de multe ori parte de suferință, dar că se bucură că în ciuda tuturor problemelor are mereu putere să...

30 Iun 2016  •  17:44

sati