Antena 3 CNN Externe Israel, dispus să elibereze 1000 palestinieni în schimbul soldatului răpit

Israel, dispus să elibereze 1000 palestinieni în schimbul soldatului răpit

Israel, dispus să elibereze 1000 palestinieni în schimbul  soldatului răpit
02 Iul 2010   •   00:26

Guvernul israelian este de acord să elibereze circa 1000 de palestinieni deţinuţi în închisorile israelieni în schimbul eliberării soldatului israelian răpit Gilad Shalit, a anunţat premierul Benjamin Netanyahu.

 "Acesta este preţul pe care sunt dispus să îl accept pentru a-l aduce pe Shalit acasă," arăta Netanyahu.

 Totuşi, acesta a subliniat că palestinienii eliberaţi nu trebuie să se întoarcă în Cisiordania, iar Israel nu va elibera pe oricine cere Hamas.

Premierul este supus unei presiuni publice crescânde să intensifice negocierile pentru eliberarea lui Shalit, soldat israelian răpit de Hamas în urmă cu patru ani.

Campania publică de presare a lui Netanyahu s-a intensificat în această săptămână când mii de israelieni s-au angajat la un marş de şapte zile, ce a început de la casa soldatului răpit şi se va încheia la reşedinţa premierului din Ierusalim.

 Pe de altă parte, un oficial Hamas arăta că declaraţiile lui Netanyahu despre schimbul de prizonieri "nu aduc nimic nou".

"Hamas  nu se grăbeşte să finalizeze schimbul de prizonieri," declara Ayman Taha. "Mediatorul german care conduce discuţiile nu ne-a adus nicio ofertă nouă în afara celei pe care am refuzat-o recent. Netanyahu vorbeşte de o ofertă veche pe care am refuzat-o".

 Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close