Antena 3 CNN Externe Israelul blochează accesul în Cisiordania și Fâșia Gaza

Israelul blochează accesul în Cisiordania și Fâșia Gaza

Israelul blochează accesul în Cisiordania și Fâșia Gaza
10 Iun 2016   •   10:00

Armata israeliană a anunţat vineri blocarea accesului în Cisiordania şi Fâşia Gaza până duminică la miezul nopţii, înăsprind restricţiile împotriva palestinienilor anunţate după atentatul de miercuri de la Tel Aviv în care şi-au pierdut viaţa patru israelieni, informează France Presse. 

"Începând de astăzi, punctele de trecere în Fâşia Gaza şi Iudeea-Samaria (Cisiordania) vor fi deschise numai pentru cazurile medicale şi umanitare", a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene. 

Interdicţia va fi în vigoare până duminică la miezul nopţii, a adăugat ea. 

Decizia guvernului israelian survine după ce, miercuri seară, doi palestinieni au provocat teroare deschizând focul la întâmplare la Tel Aviv asupra clienţilor aflaţi la mese într-o zonă de restaurante şi baruri, omorând patru persoane şi rănind cinci. Este cel mai sângeros atac comis de palestinieni împotriva israelienilor de la declanşarea valului de violenţe în octombrie 2015. 

Totuşi, aplicarea interdicţiei pare limitată. După ora locală 08:00 - prin urmare după intrarea în vigoare, teoretic, a blocadei - sute sau mii de palestinieni au trecut pe la cel mai important punct de control din Bethleem şi pe la cel de la Qalandia, principal punct de trecere între Ierusalim şi Ramallah în Cisiordania, potrivit corespondenţilor AFP. 

Guvernul lui Benjamin Netanyahu a anunţat joi suspendarea permiselor de intrare în Israel acordate pentru 83.000 de palestinieni din Cisiordania şi, într-o mai mică măsură, din Gaza cu prilejul Ramadanului, care a început luni.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Israel Palestina Fasia Gaza
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close