Antena 3 CNN Externe Italia ar putea fi sancţionată de Comisia Europeană din cauza unor suspiciuni privind "segregarea pe criterii etnice"

Italia ar putea fi sancţionată de Comisia Europeană din cauza unor suspiciuni privind "segregarea pe criterii etnice"

Italia ar putea fi sancţionată de Comisia Europeană din cauza unor suspiciuni privind "segregarea pe criterii etnice"
Sursa foto: Foto: www.globe-hoppers.com
04 Noi 2014   •   17:56

Comisia Europeană ar putea iniţia o procedură de sancţionare a Italiei din cauza politicilor privind spaţiile locative alocate romilor, existând suspiciuni de "segregare pe criterii etnice", anunţă organizaţia nonguvernamentală 21 Iulie, citată de agenţia ANSA.

Conform organizaţiei, Comisia Europeană a cerut Guvernului de la Roma "informaţii suplimentare" referitoare la condiţiile în care trăiesc cei 150.000-180.000 de romi şi nomazi din Italia.

Există informaţii că romii trăiesc în tabere slab utilate situate la periferia marilor oraşe.

"Comisia Europeană împărtăşeşte preocupările exprimate de comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului privind condiţiile dintr-o tabără de romi situată într-o zonă izolată şi inaccesibilă, unde a fost construit un gard şi sunt sisteme de supraveghere. Aceste condiţii îngrădesc drepturile fundamentale ale locatarilor, izolându-i în totalitate de lumea exterioară şi privându-i de oportunităţile de angajare şi educare", subliniază Direcţia pentru Justiţie a CE.
   

×
Subiecte în articol: romi Comisia Europeana
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close