Antena 3 CNN Externe Japonia. Ministrul Justiţiei a demisionat, după ce a făcut o gafă de proporţii

Japonia. Ministrul Justiţiei a demisionat, după ce a făcut o gafă de proporţii

Japonia. Ministrul Justiţiei a demisionat, după ce a făcut o gafă de proporţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Noi 2010   •   15:00

Ministrul japonez al Justiţiei a demisionat după ce a făcut o gafă care a condus la o moţiune de cenzură. Minoru Yanagida a declarat, în cadrul unei reuniuni publice, că „este simplu să fii ministru al Justiţie” şi că „trebuie numai să reţii câteva fraze ca să răspunzi la audierile din Parlament”, informează AFP.

Ministrul, în vârstă de 56 de ani, a declarat că premierul i-a acceptat deja demisia. Yanagida a fost nevoit să renunţe la funcţia pe care o deţinea, în urma unui incident petrecut pe 14 noiembrie. Aceasta a spus în timpul unei reuniuni publice că "este uşor să fii ministru al Justiţiei, pentru că trebuie să reţii doar două fraze pentru a răspunde la audierile în Parlament”.

Reprezentanţii Partidului Liberal-Democrat (de opoziţie) l-au acuzat pe Yanagida că insultă Parlamentul. Aceştia au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură în Camera inferioară şi că vor bloca dezbaterile din Senat pe tema planului de susţinere economică în valoare de 5.090 de miliarde de yeni (44,5 miliarde de euro).

"Ştiam că declaraţiile mele neintenţionate reprezentau un obstacol, astfel că mi-am exprimat dorinţa de a demisiona", a spus fostul ministru japonez al Justiţiei.

În legătură cu gafa sa, Yanagida a declarat: "Sincer, am fost luat pe nepregătite. Este vina mea că am făcut astfel de declaraţii, fără a reflecta, în glumă, şi cred că trebuie să prezint cele mai sincere scuze".


 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close