Antena 3 CNN Externe Japonia: Peste 7.000 de persoane cer compensaţii pentru accidentul nuclear de la Fukushima

Japonia: Peste 7.000 de persoane cer compensaţii pentru accidentul nuclear de la Fukushima

Japonia: Peste 7.000 de persoane cer compensaţii pentru accidentul nuclear de la Fukushima
de S.T.    |    15 Iun 2015   •   19:59

Aproximativ 7.000 de persoane care locuiesc în apropiere de prefectura Fukushima, din Japonia, au cerut compensații luni în valoare de 1,85 miliarde de yeni (15 milioane de dolari) în cadrul unui acord în afara instanței cu operatorul unei centrale nucleare distruse din regiune, relatează DPA, potrivit Agerpres.

În total, 7.128 de persoane din prefectura Tochigi, situată la aproximativ 100 kilometri sud-vest de centrala nucleară Fukushima Daiichi, au argumentat că ar trebui să fie eligibile pentru compensații deși nu locuiau în prefectura Fukushima în momentul producerii celui mai grav accident atomic din istoria țării, menționează Kyodo. Locuitorii cer de asemenea să li se prezinte scuze.

Acesta este primul apel apel colectiv făcut de locuitori care nu au primit compensații de la operatorul Tokyo Electric Power Co (TEPCO). Centrala de la Fukushima a suferit o triplă avarie după ce a fost lovită de cutremur și tsunami în martie 2011.

"Vrem ca TEPCO să ia în serios faptul că peste 7.000 de persoane și-au făcut auzite vocile", a declarat avocatul Koji Otani în cadrul unei conferințe de presă.

×
Subiecte în articol: japonia Fukushima
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close