Antena 3 CNN Externe Trei jurnaliști ai unei agenții de presă, răpiți în Turcia

Trei jurnaliști ai unei agenții de presă, răpiți în Turcia

Trei jurnaliști ai unei agenții de presă, răpiți în Turcia
21 Feb 2016   •   13:53

Agenția de presă proguvernamentală turcă Anadolu a anunțat că trei dintre jurnaliștii săi au fost răpiți duminică de rebeli din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în timpul unei misiuni în sud-estul țării, regiune cu populație majoritar kurdă.

Incidentul a avut loc la Nusaybin, district în provincia Mardin, unde forțele de securitate turce au efectuat în ultimele trei luni o vastă operațiune împotriva rebelilor PKK, ca și în alte regiuni din această zonă, a precizat Anadolu, preluată de Agerpres.

Anadolu este cea mai mare agenție de presă din Turcia care dispune de o vastă rețea de jurnaliști atât în țară, cât și în străinătate.

Nusaybin este unul din orașele din sud-estul Anatoliei, regiune unde lupte violente au avut loc între PKK și forțele turce de la reluarea confruntărilor, în vara anului trecut, între Ankara și mișcarea kurdă armată, după o acalmie de doi ani.

Liderii turci i-au acuzat pe rebelii din PKK și pe combatanții kurzi sirieni din Unitățile de protecție a poporului (YPG) că se află în spatele atentatului de joia trecută de la Ankara, soldat cu 28 de morți.

×
Subiecte în articol: turcia jurnalisti kurzi
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close