Antena 3 CNN Externe Lech Walesa: Rusia nu se poate ralia țărilor occidentale atât timp cât este condusă de Putin

Lech Walesa: Rusia nu se poate ralia țărilor occidentale atât timp cât este condusă de Putin

Lech Walesa: Rusia nu se poate ralia țărilor occidentale atât timp cât este condusă de Putin
30 Mar 2015   •   13:55

Rusia este cu 30-50 de ani în urma Occidentului și folosește metode de care țările occidentale au și uitat: tancuri sau amenințări cu arme nucleare, a declarat fostul președinte polonez Lech Walesa, într-un interviu pentru Gazeta Wyborcza, citat luni de Agerpres.

'NATO are un potențial nuclear mult mai bun decât avea Uniunea Sovietică, însă Alianța Nord-Atlantică nu amenință pe nimeni, pentru că știe că această epocă a trecut. De aceea, Rusia este condamnată la eșec', este de părere Walesa, fondatorul primului sindicat independent din Europa de Est, Solidaritatea, și fost președinte al Poloniei.

Potrivit lui Lech Walesa, mai devreme sau mai târziu Rusia (condusă de Putin) va pierde, iar dacă Occidentul va fi solidar, va fi în puterea lui să accelereze acest proces.

'Am putea miza pe această înapoiere a Rusiei. Rusia are un mare potențial și este necesară atât Europei, cât și lumii. Trebuie să ajutăm Rusia să se ralieze țărilor occidentale', a subliniat Walesa.

Însă, în opinia sa, acest lucru va fi imposibil de realizat dacă Rusia va fi condusă de Vladimir Putin. 'Dacă vom fi solidari, rușii vor scăpa ei înșiși de Putin. Acesta le aduce prejudicii considerabile oligarhilor ruși, care vor trebui să inventeze ceva', a spus fostul președinte polonez.

Cu toate acestea, lucrurile nu au ajuns deocamdată aici, pentru că, potrivit lui Walesa, Occidentul nu este solidar.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Polonia
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close