Antena 3 CNN Externe Liviu Dragnea, mesaj după atentatele din Egipt

Liviu Dragnea, mesaj după atentatele din Egipt

Liviu Dragnea, mesaj după atentatele din Egipt
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Dragnea
09 Apr 2017   •   23:10

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, şi-a exprimat duminică seara, solidaritatea cu poporul egiptean, afirmând pe pagina sa de socializare că susţine eforturile de combatere a fenomenului terorist, în oricare dintre formele sale. 

Acesta a făcut un bilanţ al săptămânii care se încheie, enumerând atacurile din Siria şi Stockholm, atentatul de la Sankt Petersburg, dar şi decesul româncei rănite în atentatul de la Londra. 

"Din păcate, nici în Duminica Floriilor, nu am fost cruţaţi de noi atacuri teroriste. Peste 40 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite în atacurile asupra bisericilor copte din localităţile Tanta şi Alexandria din Egipt. Suntem solidari cu poporul egiptean şi susţinem eforturile de combatere a fenomenului terorist, în oricare dintre formele sale! Un bilanţ tragic al acestei săptămâni: atacul cu arme chimice din Siria, atacul terorist din Stockholm, atentatul de la Sankt Petersburg, iar astăzi, din nou, de două ori, atacuri teroriste în biserici, adică exact lăcaşele care, prin definiţie, sunt dedicate păcii... şi, tot în săptămâna care se încheie, românca rănită în atentatul de la Londra a încetat din viaţă", a afirmat Liviu Dragnea. 

Două atacuri au avut loc duminică asupra a două biserici creştine din Egipt, soldate conform unui bilanţ provizoriu, cu 36 de morţi şi peste o sută de răniţi. 

Ambele atacuri au fost revendicate de către Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). 

"Echipe ale Statului Islamic au condus atacurile împotriva a două biserici, la Tanta şi Alexandria", a anunţat agenţia de propagandă a SI, Amaq, într-un comunicat distribuit pe reţelele de socializare. 

În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor, cel puţin în cazul celui de-al doilea atentat autorităţile confirmând că a fost executat de un terorist kamikaze care şi-a detonat centura explozivă. 

Primul atac a vizat o biserică creştină coptă din oraşul Tanta, situat în Delta Nilului, bilanţul victimelor fiind până în prezent de 25 de morţi şi 78 de răniţi. 

Al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creştine Sfântul Marcu din oraşul Alexandria, ultimul bilanţ al victimelor fiind de 11 morţi şi 35 de răniţi. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică şi a plecat de acolo cu puţin timp înaintea deflagraţiei. 

Aceste atentate asupra bisericilor creştine din Egipt survin cu trei săptămâni înaintea vizitei pe care Papa Francisc o va efectua în această ţară.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea mesaj Egipt
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close