Antena 3 CNN Externe Lovitura dată de Franța Rusiei la o zi după ce a câștigat CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018

Lovitura dată de Franța Rusiei la o zi după ce a câștigat CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018

Lovitura dată de Franța Rusiei la o zi după ce a câștigat CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018
16 Iul 2018   •   18:32

Franţa a anunţat luni că a decis să-şi închidă agenţia comercială de la Moscova, după îndelungi negocieri cu autorităţile ruse ce au urmat expulzării directorului francez al acestei instituţii, relatează agenţia Reuters.

În ultimele luni s-au deteriorat condiţiile în care această agenţie îşi desfăşoară activitatea în Rusia, unde i 's-a pus sechestru în mod ilegal pe conturile bancare, deşi este protejată de Convenţia de la Viena (privind relaţiile diplomatice)', a menţionat ambasada Franţei la Moscova într-o declaraţie.

Potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, Ministerul de Externe rus s-a declarat surprins de această decizie a autorităţilor franceze şi a susţinut că respectiva agenţia nu mai are statut diplomatic. 'Este dorinţa părţii franceze. Dar noi dorim dezvoltarea legăturilor comerciale', a indicat MAE rus.

Rusia a expulzat în luna martie mai mulţi diplomaţi europeni, inclusiv patru francezi, ca represalii în urma expulzării unor diplomaţi ruşi după ce Moscova a fost acuzată de otrăvirea unui fost spion rus şi a fiicei acestuia în Marea Britanie.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close