Antena 3 CNN Externe Lovitură de stat în Turcia. Lira turcească s-a prăbuşit după ce armata a anunţat că a preluat puterea

Lovitură de stat în Turcia. Lira turcească s-a prăbuşit după ce armata a anunţat că a preluat puterea

Lovitură de stat în Turcia. Lira turcească s-a prăbuşit după ce armata a anunţat că a preluat puterea
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
16 Iul 2016   •   00:44

Lira turcească a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni în raport cu dolarul american, după ce premierul turc, Binali Yildirim, a anunţat că un grup din cadrul armatei turce a încercat să răstoarne Guvernul, iar forţele de securitate au fost convocate "să întreprindă tot ce este necesar", relatează Reuters.

Lira turcească scăzuse la închidere cu 5%, la 3,0300 lire/dolar.

"Aţi văzut cele mai recente titluri din Turcia? Probabil că are legătură cu ele. Acest avânt al dolarului este foarte mult influenţat de ştiri", a spus Vassili Serebriakov, specialist în domeniul pieţei valutare la Credit Agricole din New York.

Prim-ministrul turc a denunţat vineri seară o "tentativă ilegală" a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parţială în direcţia Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul, potrivit unui canal de televiziune, informează AFP şi Reuters.

Binali Yildirim a adăugat că cei implicaţi în ceea ce a descris ca o tentativă de lovitură de stat a unui grup din cadrul armatei vineri vor
plăti preţul cel mai ridicat, notează Reuters.
   
"Aceasta este o încercare de revoltă, nu îi vom lăsa să câştige", a spus Yildirim, citat de Xinhua.

Ulterior, armata turcă a anunţat printr-un comunicat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea şi a menţine drepturile omului.

Într-un comunicat trimis prin e-mail şi citat de canalele TV din Turcia, armata a declarat că toate relaţiile externe existente ale Turciei vor fi menţinute şi statul de drept va rămâne prioritar.AGERPRES/(AS-editor:Nicoleta Gherasi)

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: lovitura de stat in turcia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close