Antena 3 CNN Externe Lovitură dură pentru Le Pen. Decizia de ultimă oră luată de formaţiunea extremistă Frontul Naţional

Lovitură dură pentru Le Pen. Decizia de ultimă oră luată de formaţiunea extremistă Frontul Naţional

Lovitură dură pentru Le Pen. Decizia de ultimă oră luată de formaţiunea extremistă Frontul Naţional
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iul 2015   •   12:27

Membrii Frontului Naţional (FN, extremă-dreapta) s-au pronunţat miercuri cu o largă majoritate pentru desfiinţarea funcţiei de preşedinte de onoare al partidului, deţinută până acum de către Jean-Marie Le Pen, angajat într-un adevărat răboi cu fiica sa, de mai multe luni, informează Reuters.
   
În urma Adunării Generale extraordinare care s-a desfăşurat prin corespondenţă în perioada 20 iunie-10 iulie, "94,08% dintre membri au aprobat noul statut care le-a fost propus", anunţă FN într-un comunicat.
   
"Jean-Marie Le Pen pierde astăzi (miercuri) în faţa opţiunii de necontestat a poporului din FN orice legitimitate politică în a rămâne preşedinte de onoare", continuă partidul.
   
"Să se încăpăţâneze să rămână, prin tertipuri judiciare, în faţa unei realităţi atât de implacabile, nu este nici responsabil şi nici rezonabil. Ţine de esenţa şi onoarea unui democrat să se încline, indiferent ce statut are, în faţa voinţei populare", subliniază formaţiunea.
   
Votul organizat de către formaţiunea de extremă drepata nu are nicio valoare juridică, după ce justiţia a confirmat marţi suspendarea acestei AG extraordinare.
   
Partidul cofondat de către Jean-Marie Le Pen şi prezidat începând din 2011 de către Marine Le Pen nu a luat încă o decizie cu privire la organizarea unui eventual Congres "fizic" sau sesizarea Curţii de Casaţie.
   
Adunarea Generală extraordinară a fost convocată pe 4 mai de către conducerea FN, după o serie de declaraţii polemice ale lui Jean-Marie Le Pen în săptămânalul "Rivarol", prin care încerca să-l reabiliteze pe mareşalul Pétain.
   
Înainte de publicarea rezultatului votului, politicianul, în vârstă de 87 de ani, a denunţat, miercuri, pe blog, "o operaţiune de comunicare politicianistă în sensul rău al cuvântului" şi o iniţiativă "în afara legii", deoarece a fost "găsită de două ori ilicită" de către justiţie.
   
"Le cer pentru ultima dată conducătorilor FN să revină la raţiune şi pe drumul unităţii, înainte să fie prea târziu", scria Le Pen.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close