Antena 3 CNN Externe Lovitură dură primită de Statul Islamic

Lovitură dură primită de Statul Islamic

Lovitură dură primită de Statul Islamic
09 Dec 2016   •   19:38

Coaliţia împotriva grupării Statul Islamic (SI) a anunţat vineri că a distrus 168 de camioane cu benzină ale SI în Siria, lângă Palmira, unde jihadiştii desfăşoară acum o ofensivă împotriva forţelor guvernamentale, informează AFP. 

Coaliţia 'continuă să depună eforturi duble în războiul aerian împotriva resurselor financiare ale SI', a afirmat colonelul John Dorrian, purtătorul de cuvânt militar al coaliţiei la Bagdad, citat într-un comunicat. 

Acest bombardament 'reprezintă o pierdere estimată la 2 milioane de dolari venituri' pentru SI, a precizat coaliţia, fără a oferi mai multe detalii. 

Coaliţia efectuează constant lovituri asupra puţurilor petroliere exploatate de jihadişti în Siria şi a procedat de mai multe ori la operaţiuni de distrugere a camioanelor-cisternă. 

În iulie, coaliţia a estimat că a reuşit să reducă de două ori resursele petroliere ale jihadiştilor datorită acestor lovituri, estimând că acestea se ridică acum la circa 15 milioane de dolari pe lună. 

SUA şi coaliţia anti-SI au încercat într-o primă perioadă să limiteze loviturile împotriva instalaţiilor petroliere în Siria şi Irak, pentru a evita distrugerile asupra unui sistem productiv destinat să revină în mâinile unui guvern legitim. 

Însă în toamna lui 2015, ei au decis să treacă la măsuri mai rapide, în faţa necesităţii de a accelera campania militară împotriva SI. 

În timpul bombardamentelor precedente asupra camioanelor-cisternă, anul trecut, SUA au largat afişe care îi atenţionau pe şoferi cu privire la iminenţa bombardamentelor, pentru a le permite să fugă. Comunicatul coaliţiei nu precizează dacă aceeaşi precauţie a fost luată pentru bombardamentul de joi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: statul islamic ofensiva
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close