Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru Statul Islamic! Un jihadist-cheie a fost ucis

Lovitură pentru Statul Islamic! Un jihadist-cheie a fost ucis

Lovitură pentru Statul Islamic! Un jihadist-cheie a fost ucis
Sursa foto: Foto: Twitter
23 Iun 2017   •   23:44

Coaliția condusă de Statele Unite în Siria și Irak a eliminat, într-un atac aerian, un responsabil financiar al grupării Stat Islamic, implicat în transferurile de fonduri ale jihadiștilor cu străinătatea.

Fawaz Muhammad Jubayr al-Rawi se afla pe lista de sancțiuni a Trezoreriei americane.

El a fost ucis vinerea trecută, pe 16 iunie, într-o lovitură aeriană la Bukamal, aproape de frontiera irakiană, în provincia Deir Ezzor, bogată în petrol și controlată în mare parte de ISIS.

„El a transferat milioane de dolari" în beneficiul grupării jihadiste, utilizând în special firma sa de schimb valutar, Hanifa Currency Exchange, și o rețea internațională de contacte financiare, a precizat coaliția.

Bărbatul a fost implicat inclusiv în contracte de cumpărare de armament și muniție pentru jihadiști și în plata luptătorilor străini din grupare.

„Eforturile coaliției pentru a dezorganiza rețelele financiare ale grupării Stat Islamic au restrâns capacitatea acesteia de a transfera fonduri și a exporta terorismul", a mai arătat coaliția.

Trei apropiați ai lui Jubayr al-Rawi au fost eliminați în alte atacuri ale coaliției, la Mayadine, dar și în provincia Deir Ezzor și la Raqqa, din noiembrie trecut, a adăugat aceasta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ISIS statul islamic ucis jihadist financiar
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close