Antena 3 CNN Externe Israelul s-a implicat în războiul din Siria, deşi oficial este neutru

Israelul s-a implicat în războiul din Siria, deşi oficial este neutru

Israelul s-a implicat în războiul din Siria, deşi oficial este neutru
11 Apr 2016   •   19:43

Israelul a lansat 'zeci' de lovituri aeriene în Siria pentru a preveni transferurile de arme către gruparea libaneză şiită Hezbollah, a declarat luni premierul Benjamin Netanyahu, relatează Reuters şi Xinhua. 

Cu toate că are în mod oficial o poziţie neutră în războiul civil din Siria, Israelul a promis în numeroase rânduri să prevină livrările de armament avansat către gruparea sprijinită de Iran, deşi până acum nu a recunoscut că a lansat operaţiuni aeriene în acest sens. 

'Noi acţionăm atunci când trebuie să acţionăm, inclusiv aici peste graniţă, cu zeci de lovituri aeriene având drept scop să prevină ca Hezbollah să obţină armament care poate schimba cursul lucrurilor', a declarat Netanyahu, aflat în vizită la trupele israeliene desfăşurate pe Înălţimile Golan ocupate în apropiere de graniţa cu Siria. 

Netanyahu nu a precizat ce fel de lovituri aeriene a lansat Israelul în Siria. 

Israelul a salutat încetarea ostilităţilor în Siria începând cu luna februarie, însă a precizat că ar putea lansa în continuare atacuri acolo în cazul în care consideră că există o ameninţare din partea grupării Hezbollah, care controlează sudul Libanului şi ai cărei luptători s-au aliat cu forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Israel Siria razboi in siria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close