Antena 3 CNN Externe Lufthansa: Rudele victimelor tragediei Germanwings ar trebui să ceară guvernului german să le despăgubească

Lufthansa: Rudele victimelor tragediei Germanwings ar trebui să ceară guvernului german să le despăgubească

Lufthansa: Rudele victimelor tragediei Germanwings ar trebui să ceară guvernului german să le despăgubească
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    29 Iun 2015   •   19:14
Persoanele care și-au pierdut rudele și pe cei dragi în urma prăbușirii avionului Germanwings în luna martie în Franța ar trebui să ceară guvernului german să le despăgubească, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei-mamă a operatorului aerian, Lufthansa, transmite DPA.

Procurorii francezi și germani au stabilit că Andreas Lubitz, copilotul aeronavei Germanwings, a prăbușit intenționat avionul în Alpii francezi la 24 martie, omorând 150 de persoane, cel mai probabil din cauza problemelor legate de depresie și îngrijorările privind starea sa de sănătate.

Andreas Lubitz a fost consultat de 41 de medici, în ultimii cinci ani

Procurorii nu au sugerat până acum că vreuna din companiile aeriene ar putea fi trimisă în fața justiției pentru accident.

Totuși, Lufthansa a oferit deja un ajutor de 50.000 de euro pentru fiecare victimă membrilor familiilor acestora. Cu toate acestea, mai multe grupuri iau în considerare intentarea de procese împotriva companiei aeriene.

Însă un oficial al companiei a declarat luni că, în conformitate cu legislația din Germania, victimele actelor de violență trebuie să ceară statului despăgubiri. Legislația, conform Lufthansa, se aplică și actelor de violență care se produc la bordul aeronavelor deținute de companii germane.


×
Subiecte în articol: GermanWings Lufthansa Andreas Lubitz
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close