Antena 3 CNN Externe Majoritatea restaurantelor din SUA servesc alimente care conţin antibiotice

Majoritatea restaurantelor din SUA servesc alimente care conţin antibiotice

Majoritatea restaurantelor din SUA servesc alimente care conţin antibiotice
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Iul 2016   •   14:41

Un studiu recent efectuat de un grup de organizaţii din sectorul sănătăţii şi cel am mediului a arătat că majoritatea restaurantelor din Statele Unite folosesc carne de vită, pui şi porc provenită de la animale tratate cu antibiotice.

Utilizarea curentă a acestor medicamente contribuie la dezvoltarea unei bacterii care este imună la antibioticele standard, iar rezultatul este că atunci când oamenii se îmbolnăvesc medicamentele obişnuite nu îşi mai fac efectul.

Companiile agricole susţin să antibioticele ajută la sănătatea animalelor, iar autorităţile spun că aceste sunt utilizate numai sub supraveghere veterinară, dar criticii resping aceste poziţii. În opinia lor, antibioticele sunt folosite pentru ca animalele să crească mai repede şi să ajungă mai repede pe piaţă.

Unele restaurante, precum Papa John's, au devenit deja lideri în privinţa măsurilor adoptate împotriva metodelor dăunătoare din industria cărnii.

Restaurante ca McDonald’s, Subway, Starbucks, note mici într-un top din SUA, în funcţie de antibioticele din carne

 

Clasamentul realizat de portalul Eatthis este condus de compania Chipotle, care a primit nota A, pentru că restaurantele sale servesc de ani de zile carne fără antibiotice.

Pe locul al doilea s-a plasat Panera Bread, tot cu nota A. Sub sloganul ”Mâncare aşa cum ar trebui să fie”, restaurantele servesc carne de pui fără antibiotice, iar compania s-a angajat să elimine 150 de ingrediente artificiale până în 2017.

Între companiile care au luat nota B în privinţa conţinutului de antibiotice al produselor din carne se numără Chick-fil-A şi Dunkin Donuts, în timp ce McDonald’s, plasată pe locul cinci, a primit doar nota C.

 McDonald’s a primit note mici pentru că permite încă prezenţa de rutină a antibioticelor, în producţia de carne de porc şi vită.

Următoarele companii incluse în top au primit toate doar nota F în privinţa prezenţei antibioticelor, între acestea aflându-se Subway, Starbucks, KFC, Domino’s, Taco Bell, Pizza Hut şi Burge King.

×
Subiecte în articol: studiu carne antibiotice
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close