Antena 3 CNN Externe Marea Britanie ar putea interzice Russia Today

Marea Britanie ar putea interzice Russia Today

Marea Britanie ar putea interzice Russia Today
13 Mar 2018   •   18:39

Autoritatea de reglementare media din Marea Britanie, Ofcom, a anunţat că postul de televiziune rus Russia Today (RT) şi-ar putea pierde licenţa pentru Marea Britanie dacă guvernul condus de Theresa May stabileşte că Moscova este implicată în cazul otrăvirii unui fost agent dublu rus în Anglia în această lună, relatează Reuters.

Ofcom are datoria continuă de a verifica dacă deţinătorii de licenţe pentru emisiuni sunt 'adecvaţi' pentru a emite în Marea Britanie. Autoritatea de reglementare Ofcom a anunţat că a scris ANO TV Novosti, deţinător al licenţelor de emisie britanice pentru RT, că dacă Marea Britanie stabileşte că este vorba de o folosire ilegală a forţei de către statul rus împotriva Regatului Unit, acest lucru ar putea fi relevant pentru o decizie de retragere a licenţei acordate acestui post. Ofcom a mai indicat faptul că ANO TV Novosti a fost finanţată din bugetul Federaţiei Ruse.

Marea Britanie i-a dat preşedintelui Vladimir Putin termen până marţi la miezul nopţii pentru a explica modul în care un agent chimic creat de fosta Uniune Sovietică a fost folosit împotriva lui Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi a fiicei acestuia, Iulia, în vârstă de 33 de ani.

Serghei Skripal, fost agent dublu rus, şi fiica sa Iulia se află în stare critică după ce au fost expuşi unei substanţe chimice potenţial letale la Salisbury, sudul Marii Britanii

×
Subiecte în articol: russia today Marea Britanie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close