Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, Franţa şi Columbia se vor abţine de la votul pentru primirea Palestinei ca stat membru ONU

Marea Britanie, Franţa şi Columbia se vor abţine de la votul pentru primirea Palestinei ca stat membru ONU

Marea Britanie, Franţa şi Columbia se vor abţine de la votul pentru primirea Palestinei ca stat membru ONU
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    04 Noi 2011   •   11:08

Campania palestinienilor pentru aderarea ca membru cu drepturi depline în ONU întâlneşte un nou obstacol. Un diplomat din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite a anunţat că Marea Britanie, Franţa şi Columbia au informat Consiliul de Securitate că se vor abţine de la votul privind soarta palestinienilor, relatează BBC.

Conform diplomatului, Marea Britanie, Franţa şi Columbia şi-au exprimat opţiunea în cadrul unei întâlniri private a comitetului Consiliului de Securitate, în cadrul căreia a fost discutată situaţia palestinienilor.

Germania şi-a exprimat, de asemenea refuzul de a susţine intenţia palestinienilor de a deveni stat membru cu drepturi depline, anunţând că va vota împotrivă sau se va abţine.

Informaţia nu a fost confirmată de niciuna dintre ţările respective, dar decizia reprezintă un regres din perspectiva palestinienilor, care au încercat să obţină susţinerea statelor europene.

În termeni reali, decizia statelor europene de a nu susţine campania Autorităţii Palestiniene nu contează, Statele Unite anunţând că se vor folosi de dreptul de veto în cazul unui vot. În ceea ce priveşte contextul politic şi moral în cadrul Consiliului de Securitate, intenţia Palestinei de a izola Statele Unite în cadrul unui vot pare a nu avea sorţi de izbândă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close