Antena 3 CNN Externe Marile orașe din lume care riscă să rămână fără apă potabilă

Marile orașe din lume care riscă să rămână fără apă potabilă

Marile orașe din lume care riscă să rămână fără apă potabilă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Feb 2018   •   15:42

Deși acoperă aproximativ 70% din suprafața Pământului, apa, în special apa potabilă, nu este la fel de abundentă cum credeam. Doar 3% din apa de pe glob este proaspătă și poate fi consumată.

Iată metropolele care riscă să rămână fără apă potabilă, în afară de Cape Town care se confruntă deja cu o criză de apă.

São Paulo - Capitala financiară a Braziliei și unul dintre cele mai populate 10 orașe din lume a trecut printr-o încercare similară cu cea din Cape Town în 2015.

Beijing - Banca Mondială vorbește despre deficit de apă atunci când oamenii aflați într-o locație primesc mai puțin de 1.000 de metri cubi de apă proaspătă pe persoană pe an. 

Cairo - Crucial pentru înființarea uneia dintre cele mai mari civilizații ale lumii, râul Nil se află în criză în vremurile moderne. 

Moscova - Un sfert din rezervele de apă dulce din lume se află în Rusia, însă țara este afectată de problemele de poluare cauzate de moștenirea industrială a erei sovietice. 

Istanbul - Potrivit cifrelor oficiale ale guvernului turc, țara este din punct de vedere tehnic într-o situație de stres în apă, deoarece oferta pe cap de locuitor a scăzut sub 1.700 de metri cubi în 2016.

Londra - Cantitatea de apă pluvială din capitala Marii Britanii este mai mică decât media anuală din Paris, potrivit euronews.com.
 

×
Subiecte în articol: orase apa potabila lume
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close