Antena 3 CNN Externe "Marşul păcii" din Ucraina, BOMBARDAT de Rusia. "Vladimir Putin este teroristul numărul 1"

"Marşul păcii" din Ucraina, BOMBARDAT de Rusia. "Vladimir Putin este teroristul numărul 1"

"Marşul păcii" din Ucraina, BOMBARDAT de Rusia. "Vladimir Putin este teroristul numărul 1"
de O.P.    |    23 Feb 2015   •   06:35

Marşul păcii al liderilor europeni în piaţa Maidan din Kiev a fost umbrit de un nou atac în estul Ucrainei. Trei oameni au murit şi cel puţin zece au fost răniţi într-o explozie ce a avut loc chiar în timpul unui protest paşnic.

România a fost reprezentată la manifestaţia de la Kiev de consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, George Scutaru, în vreme ce preşedintele Klaus Iohannis a scris pe Facebook că "În multe privințe, eroii Euromaidanului au semănat cu eroii de la Timișoara sau București, din 1989".

Explozia s-a produs în centrul oraşului Harkov, cel mai mare din estul Ucrainei, în timpul unui marş al păcii la care participau sute de oameni. Martorii şi-au riscat viaţa şi au sărit în ajutorul victimelor, până la sosirea ambulanţelor.

Cel puţin zece oameni au fost răniţi de suflul exploziei, printre care şi mulţi civili.

Trei oameni şi-au pierdut viaţa pe loc în explozie.

Autorităţile ucrainene au arestat patru suspecţi. Potrivit oficialilor de la Kiev, bărbaţii erau antrenaţi şi înarmaţi de Rusia.

În acest timp, în piaţa Maidan, centrul revoluţionarilor prodemocraţie, cei mai înalţi oficiali europeni au pornit braţ la braţ într-un marş de solidaritate cu Ucraina. În primul rând a păşit preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, flancat de Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cel al Poloniei, Bronislaw Komorowski şi cel al Lituaniei, Dalia Grybauskaitie.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost, de asemenea, prezent. În spatele şefilor de stat din Europa au pornit la pas zeci de mii de ucraineni, ce au defilat cu pancarte în care îi elogiau pe eroi şi în care îl catalogau pe preşedintele rus, Vladimir Putin, drept "Teroristul numărul 1 al Ucrainei".

Manifestaţia de ieri a marcat un an de la fuga din ţară a fostului preşedinte, Viktor Ianukovici, căutat pentru crime împotriva umanităţii. Peste 5.300 de oameni, printre care şi numeroşi civili, au fost ucişi în conflictul sângeros din estul Ucrainei, ce a izbucnit în urmă cu aproape un an.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close