Antena 3 CNN Externe Mărturiile unui călău: "Nu pot să descriu în cuvinte anxietatea pe care am simțit-o în acele momente"

Mărturiile unui călău: "Nu pot să descriu în cuvinte anxietatea pe care am simțit-o în acele momente"

Mărturiile unui călău: "Nu pot să descriu în cuvinte anxietatea pe care am simțit-o în acele momente"
19 Sep 2016   •   16:45

Ideea de a ucide pe cineva este, pentru mulți dintre noi, un exercițiu sinistru de imaginație. Totuși, pentru cei care trăiesc în țări care încă practică pedeapsa capitală, este o necesitate.

Un veteran din Vietnam, pe numele său Semon Frank Thompson a explicat recent, într-un interviu, ce a simțit când a ucis pe cineva.

Thompson a fost directorul penitenciarului din Oregon în anul 1994. E adevărat, a asistat la doar două execuții, dar omul susține că experiențele au fost îndeajuns de intense încât să îi bântuie visele și în ziua de azi.

“Nu pot să descriu în cuvinte anxietatea pe care am simțit-o într-o astfel de proceudră. Nici de angajații mei nu eram foarte siguri cum percep aceste momente”.

“După fiecare execuție, aveam o discuție cu angajații mei și îi întrebam dacă vor să mai continue sau vor să părăsească instituția”, a adăugat Thompson.

“Câțiva dintre ei au mărturisit că au probleme cu somnul și îmi era teamă că urmează să se instaleze anumite tipuri de stres în viețile lor, dacă aveam să îi țin mai mult timp.”

Thompson a ieșit la pensie în 2010 dar susține că societatea din ziua de azi ar fi mai puternică fără astfel de metode.

×
Subiecte în articol: marturie executie crima penitenciar Oregon
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close