Antena 3 CNN Externe Mărturisirile incredibile ale unui copil care a evadat dintr-o tabără SI: "M-au învăţat cum să ţin sabia şi cum să lovesc"

Mărturisirile incredibile ale unui copil care a evadat dintr-o tabără SI: "M-au învăţat cum să ţin sabia şi cum să lovesc"

Mărturisirile incredibile ale unui copil care a evadat dintr-o tabără SI: "M-au învăţat cum să ţin sabia şi cum să lovesc"
Sursa foto: Foto: Agerpres-Xinhua
20 Iul 2015   •   17:58

Teroriştii de la Statul Islamic îi obligă pe tinerii recrutaţi să exerseze decapitarea ostaticilor pe păpuşi, potrivit dezvăluirilor unui băiat Yazidi care a reuşit să scape dintr-o astfel de tabără de antrenament, după ce a fost forţat să se alăture grupării, scrie telegraph.co.uk.

Băiatul, pe nume Yahya, în vârstă de 14 ani, a povestit că a primit o păpuşă şi o sabie pentru a-i tăia capul. După mai multe încercări eşuate, tânărul a povestit cum a fost ajutat de terorişti.

"M-au învăţat cum să ţin sabia şi cum să lovesc. Mi-au spus că acesta este capul necredincioşilor", a spus băiatul, care a reuşit să evadeze din tabăra SI.
   
Când gruparea Stat Islamic a invadat oraşele locuite de comunităţi yazide din nordul Irakului anul trecut, au masacrat oameni mai în vârstă şi au înrobit multe femei şi fete. Zeci de băieţi precum Yahya au avut o soartă diferită: SI a încercat să îi reeduce.

I-au forţat să se convertească la Islam şi au încercat să îi transforme în luptători ai jihadului. 
   
Aceasta face parte dintr-un efort concentrat al extremiştilor să reconstruiască o nouă generaţie de militanţi, conform interviurilor luate de Associated Press rezidenţilor care au fugit sau care sunt încă sub ocupaţia SI în Siria sau Irak.

Yahya, fratele său mai mic, mama lor şi sute de membri ai comunităţii yazide fost capturaţi când SI a ocupat oraşul irakian Sulagh în august. Copilul a petrecut aproximativ cinci luni acolo, antrenându-se de la opt la zece ore pe zi.

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close