Antena 3 CNN Externe Masacru la un sanctuar sufit din Pakistan. Cel puţin 70 de oameni au fost uciși!

Masacru la un sanctuar sufit din Pakistan. Cel puţin 70 de oameni au fost uciși!

Masacru la un sanctuar sufit din Pakistan. Cel puţin 70 de oameni au fost uciși!
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Feb 2017   •   23:08

Un atentat sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) s-a soldat cu cel puţin 70 de morţi joi seara, fiind îndreptat împotriva unui sanctuar sufit în sudul Pakistanului şi a şocat întreaga ţară după o serie de alte atentate care au avut loc la începutul săptămânii, scrie presa internațională, citată de Agerpres

'Pentru moment 70 de persoane au fost ucise şi mai mult de 50 au fost rănite', a declarat pentru AFP inspectorul general al poliţiei din provincia Sindh, A.D.Khawaja, revizuind în creştere un precedent bilanţ de 35 de morţi. 

'Mulţi dintre răniţi sunt într-o stare critică şi vor fi transferaţi la Karachi' imediat ce transporturi aeriene vor fi desfăşurate în zonă, a adăugat el. 

Deflagraţia a avut loc în oraşul Sehwan, la circa 200 de kilometri nord-est de oraşul portuar Karachi. 

Atentatul a fost comis de un kamikaze care a intrat într-un sanctuar dedicat sfântului sufit Lal Shahbaz Qalandar, care a trăit în secolul al XIII-lea. Bărbatul kamikaze şi-a detonat centura cu explozibili printre zecile de enoriaşi care se aflau acolo, a precizat o sursă a poliţiei. Locul era plin de oameni în această seară de joi, considerată zi sacră pentru rugăciune de către această comunitate. 

Atentatul a fost revendicat la scurt timp de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) prin organismul său de propagandă Amaq. 

Premierul pakistanez Nawaz Sharif a condamnat atacul într-un comunicat. 'Un atentat împotriva unuia dintre noi este un atentat împotriva noastră a tuturor', a subliniat el. 

La rândul său, puternicul şef al armatei, generalul Qamer Javed Bajwa, a îndemnat la calm, asigurându-i pe pakistanezi că 'forţele de securitate nu vor lăsa puteri ostile să învingă'. 

Preşedintele pakistanez, Mamnoon Hussain, a dat asigurări că 'operaţiunile împotriva terorismului vor continua în toată ţara'. 'Nu vom lăsa oamenii nevinovaţi la cheremul teroriştilor şi vom răzbuna fiecare picătură de sânge', a adăugat el.AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Sorin Popescu)

×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close