Antena 3 CNN Externe Medalie de aur pentru militarii români la Jocurile Invictus de la Sydney. Ionuț Butoi: „Am ajuns din nou în frunte”

Medalie de aur pentru militarii români la Jocurile Invictus de la Sydney. Ionuț Butoi: „Am ajuns din nou în frunte”

Medalie de aur pentru militarii români la Jocurile Invictus de la Sydney. Ionuț Butoi: „Am ajuns din nou în frunte”
26 Oct 2018   •   08:37

Veşti incredibile de la Jocurile Invictus, din Australia. Militarii români au câştigat aurul la proba de tir cu arc compound, pe echipe, precum şi medalia de aur la tir individual cu arcul olimpic!

Un alt rezultat de excepţie a fost obţinut şi la proba de arc olimpic pe echipe, unde România a obţinut medalia de argint.

De asemenea, un alt erou Invictus și-a adjudecat medalia de bronz la proba de tir cu arc compound, individual.

Până acum, militarii romani au adunat la Sydney cinci medalii în palmares, cu una în plus fata de jocurile de la Toronto

Trimisul special al Antena 3 la Sydney, Adrian Ursu, a fost alături de eroii noştri. „S-ar putea să mai vină înco o medalie. Victoria lui eugen Pătru e un fel de revanșă după victoria pe care au obținut-o italienii. Ziua de astăzi e una fastă pentru români, dar vine după cele 10 ore de concurs de ieri. Cei mai mulți dintre ei au suferințe fizice încă puternice și organizatorii le-au pergătit o surpriză. Ceea ce se întâmpla până acum în două zile de concurs, s-a întâmplat acum într-o singură zi. Toate aceste lucruri s-au transformat în medalii”, a spus Adrian Ursu.   

„Ne bucurăm că am putut face o bucurie tuturor camarazilor de acasă și de Ziua Armatei am reușit să ne calificăm în finală. Important este că am ajuns din nou în frunte”, spune Ionuț Butoi, medaliat cu aur la Jocurile Invictus. 

Plutonierul major Ionuţ Butoi, colonelul Dorin Petruţ şi generalul Pegulescu sunt eroii care au adus României medalia de aur, la jocurile invictus de la Sydney.

În finală, cei trei arcaşi români la proba de tir compound au învins chiar reprezentativa ţării gazdă, Australia, în componenţa căreia s-a aflat campionul mondial la această probă.

Un rezultat strălucit a obţinut şi echipa de tir cu arcul la proba olimpica. Eugen Pătru, împreună cu Cătălin Pârvu şi cu Dînuţ Nicola au obţinut medalia de argint. Vicepremierul Ana Birchal i-a încurajat din tribune pe arcaşii români şi i-a felicitat personal după festivitatea de premiere.

×
Subiecte în articol: sydney medalie de aur
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close