Antena 3 CNN Externe Medic român, implicat într-un scandal în presa franceză

Medic român, implicat într-un scandal în presa franceză

Medic român, implicat într-un scandal în presa franceză
Sursa foto: Ovidiu Serbanescu
14 Ian 2009   •   13:31

Ceea ce pentru români ar fi un gest normal, pentru francezi este strigator la cer. Toată presa franceză a fost indignată de hotărârea medicului Ovidiu Stănculescu de a părăsi un sat de 2.000 de suflete din centrul Franţei pentru o altă localitate. Medicul a plecat pentru un salariu mai bun.
Medicul român de 52 de ani din Râmnicu Vâlcea a provocat un adevărat scandal în Franţa. Doctorul a hotărât să-şi schimbe locul de muncă pentru un salariu mai bun, mutându-se 300 de kilometri mai la nord. Ovidiu Stănculescu a lăsat 2.000 de pacienţi din Ancizes pentru 1.800 din Mondoubleau, anunţă Cotidianul.
Medicul a ajuns în Franţa în iulie 2008, prin intermediul unei asociaţii specializate în recrutarea de medici europeni, ARIME.

În preajma Crăciunului, Stănculescu a decis să-şi schimbe locul de muncă, dar nu a anunţat pe nimeni. ?Luni dimineaţa, pe 22 decembrie, ne-am dat seama că avea casa închisă. Primarul a încercat să-l prindă pe telefonul mobil, iar între timp el ne-a trimis o scrisoare în care ne-a zis că are dificultăţi şi că pleacă. Ne-a mai spus apoi că a găsit de lucru într-o altă comună, unde a plecat însă cu materialul medical plătit de contribuabilii noştri?, povesteşte Frederic Gorce, secretar în cadrul primăriei din Ancizes.
?Am oferit asociaţiei ARIME 40.000 de euro pentru noul medic, Ovidiu Stănculescu. Noi i-am oferit gratuit cazare, precum şi un cabinet medical. Totul pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitate de reînnoire dacă îi creşte numărul clienţilor? a adăugat Frederic Gorce.
Pe de cealaltă parte, medicul român nu se consideră vinovat pentru nimic. ?Eu nu am nici un contract cu localitatea aceea. A fost doar un contract că voi sta într-o locuinţă şase luni şi că voi ocupa un cabinet medical. Nu am plecat cu bani de-acolo, nu am alte obligaţii faţă de ei. Nu mă simt vinovat, convenţia era să-l anunţ cu două luni înainte de a pleca?, a declarat pentru Cotidianul Ovidiu Stănculescu.
Foto: www.cotidianul.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: medic scandal Franta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close