Antena 3 CNN Externe Merkel, Hollande şi Putin cred că ar fi util un nou summit privind situaţia din Ucraina

Merkel, Hollande şi Putin cred că ar fi util un nou summit privind situaţia din Ucraina

Merkel, Hollande şi Putin cred că ar fi util un nou summit privind situaţia din Ucraina
29 Aug 2015   •   22:49

Cancelarul german Angela Merkel, președintele francez François Hollande și președintele rus Vladimir Putin au apreciat sâmbătă, în cursul unei convorbiri telefonice, că este utilă organizarea, în săptămânile următoare, a unui summit consacrat situației din Ucraina, potrivit unui comunicat difuzat de președinția franceză, relatează Agerpres.

Șeful statului francez, cancelarul german și președintele rus au abordat situația punerii în aplicare a măsurilor adoptate la Minsk în februarie, se arată în comunicat.

'Ei și-au reafirmat atașamentul față de așa-numitul format 'Normandia' (Germania, Rusia, Ucraina, Franța) și față de procesul care nu a făcut posibil decât contacte constante în acest cadru', a indicat Elysée.

O reuniune la care au participat François Hollande, Angela Merkel și președintele ucrainean Petro Poroșenko, luni la Bruxelles, dar la care nu a fost prezent Vladimir Putin, a provocat întrebări cu privire la motivele absenței acestuia după o recrudescență a violențelor în estul separatist prorus din Ucraina.

Merkel, Putin și Hollande au subliniat că 'un nou summit în format 'Normandia' ar putea să se dovedească util în săptămânile următoare', se arată în comunicat.

Cei trei lideri 'au susținut ferm apelul lansat în favoarea unei încetări totale a focului începând de la 1 septembrie, cu ocazia începerii școlilor', a adăugat sursa citată.

Ei au 'evocat de asemenea pregătirea de alegeri în Ucraina. Acest scrutin va fi o etapă majoră în ceea ce privește punerea în aplicare a măsurilor de la Minsk', se precizează în comunicat.

Acordurile de la Minsk-2 , încheiate în luna februarie, prevăd organizarea de alegeri locale în zona de conflict din Ucraina până la sfârșitul anului 2015, în conformitate cu legea ucraineană și cu normele internaționale.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close