Antena 3 CNN Externe Merkel: Tragedia aviatică din Alpii francezi "ia o dimensiune total de neimaginat"

Merkel: Tragedia aviatică din Alpii francezi "ia o dimensiune total de neimaginat"

Merkel: Tragedia aviatică din Alpii francezi "ia o dimensiune total de neimaginat"
de S.T.    |    26 Mar 2015   •   18:37

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că "tragedia" aviatică de marţi din Alpii francezi în care a fost implicat un avion Airbus de tip A320 aparţinând companiei germane Germanwings ia "o dimensiune total de neimaginat" odată cu ultimele informaţii potrivit cărora copilotul ar fi prăbuşit în mod intenţionat aparatul ce avea la bord cu 150 de oameni.

"Această tragedie ia o dimensiune total de neimaginat", a afirmat Angela Merkel, într-o scurtă declaraţie de presă făcută la Berlin şi preluată de AFP.

Anterior, procurorul francez Brice Robin implicat în dosarul tragediei aviatice de marţi a declarat joi că, în urma analizei faptelor petrecute în cabina avionului Airbus de tip A320, copilotul german ar fi lăsat intenţionat aparatul să se prăbuşească. Versiunea procurorului francez a fost considerată ''plauzibilă'' de ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt.

Citeşte şi:

Cum a fost posibil ca pilotul să rămână BLOCAT în afara carlingii. Ipoteze şi proceduri standard în cazul tragediei aviatice din Alpii francezi


Procedurile de pilotaj, schimbate în urma tragediei din Franţa. Regula, în vigoare în SUA, ar fi putut salva de la moarte cele 150 de victime


×
Subiecte în articol: GermanWings Angela Merkel avion prabusit
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close