Antena 3 CNN Externe Mesaj impresionant al Papei Francisc

Mesaj impresionant al Papei Francisc

Mesaj impresionant al Papei Francisc
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Dec 2015   •   18:35

Papa Francisc a profitat de tradiționalul său mesaj de Crăciun pentru a aminti de violența cu care se confruntă lumea, rememorând atentatele de la Paris și Beirut și persoanele în suferință, precum copii, soldați sau refugiații, și a cerut eforturi din partea comunității internaționale și a politicienilor pentru pace, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Din balconul bazilicii San Pietro, în tradiționala slujbă 'Urbi et Orbi', papa Francisc ca și la precedentele slujbe de Crăciun a ținut să sublinieze că și anul acesta a fost dominat de violență.

"Unde se naște Fiul Domnului, se naște pacea. Și unde există pace, nu există loc pentru ură și război", a spus Suveranul Pontif, care a ținut să sublinieze că exact acolo unde Fiul Domnului a venit pe lume, continuă tensiunile și violențele.

Papa Francisc și-a exprimat dorința față de "un acord în cadrul ONU" atunci când va înceta zgomotul armelor în Siria "pentru a remedia situația umanitară a unei populații aflate la capătul puterilor".

În mesajul său de Crăciun, papa a făcut de asemenea apel la un acord asupra Libiei, "pentru a depăși gravele diviziuni și violențe" din această țară și pentru a pune capăt "atrocităților" din Irak, Yemen și Africa subsahariană.

Papa Francisc a cerut de asemenea pace pentru Republica Democratica Congo, Burundi și Sudanul de Sud.

Suveranul Pontif a ținut să reamintească țările care au fost lovite de acte cumplite de terorism, precum masacrul survenit în aer în Egipt, sau atentatele din Beirut, Paris, Bamako și Tunisia. El i-a deplâns pe cei persecutați în diferite locuri ale lumii și a spus că "sunt martirii" zilelor noastre.

După binecuvântarea adresată de 'Urbi et Orbi', de la balconul în care a apărut pentru prima dată ca papă la 13 martie 2013, papa Francisc a reamintit tuturor că a început Jubileul Milostivirii și le-a cerut să fie milostivi și să aibă un Crăciun Fericit.

 

×
Subiecte în articol: Crăciun Papa Francisc
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close