Antena 3 CNN Externe Mesajul impresionant al Papei Francisc: "Este nevoie de mai mult curaj pentru pace decât pentru război"

Mesajul impresionant al Papei Francisc: "Este nevoie de mai mult curaj pentru pace decât pentru război"

Mesajul impresionant al Papei Francisc: "Este nevoie de mai mult curaj pentru pace decât pentru război"
08 Iun 2014   •   23:59
Papa Francisc le-a cerut duminică palestinienilor şi israelienilor, dar şi tuturor popoarelor din Orientul Mijlociu să dea dovadă de "curaj" în favoarea păcii. Suveranul Pontif a afirmat că "este nevoie de mai mult curaj pentru pace decât pentru război", relatează AFP.

"Este nevoie de curaj pentru a spune da negocierii şi nu ostilităţii, da respectării acordurilor şi nu provocărilor, da sincerităţii şi nu duplicităţii", a afirmat Papa Francisc, în grădinile de la Vatican, în faţa preşedintelui israelian Shimon Peres şi celui palestinian Mahmoud Abbas.

"Lumea, a pledat el, este o moştenire pe care am primit-o de la strămoşii noştri şi este un dar pentru copiii noştri, copii care sunt obosiţi şi epuizaţi de conflicte şi doritori să vadă zorii păcii".

"Prea mulţi dintre fii au căzut, (devenind) victime nevinovate ale războiului şi violenţei (...). Este de datoria noastră de a face astfel încât sacrificiul lor să nu fie în van. Fie ca memoria lor să ne insufle curajul păcii, forţa de a apăra dialogul cu orice preţ, răbdarea pentru a construi zi de zi un cadru tot mai solid pentru a convieţui în respect şi în pace", a continuat el.

"Istoria ne învaţă că doar eforturile noastre nu sunt suficiente. Încă o dată, am fost aproape de pace, dar răul, prin diverse stratageme, a reuşit să o împiedice. Iată de ce suntem aici", a adăugat el.

"Daţi-ne curajul de a spune: fără război vreodată, cu război totul este distrus!", a spus Francisc.

"Această întâlnire, le-a reamintit Papa Francisc celor doi preşedinţi, este însoţită de rugăciunile a foarte multe persoane aparţinând de diferite culturi, patrii, limbi şi religii".

×
Subiecte în articol: Papa Francisc pace razboi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close