Antena 3 CNN Externe Mesajul Papei Francisc de Anul Nou

Mesajul Papei Francisc de Anul Nou

Mesajul Papei Francisc de Anul Nou
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Ian 2015   •   19:10

Papa Francisc a chemat la "renaştere morală şi spirituală"  în predica rostită la tradiţionala liturghie din noaptea de Revelion. Suveranul Pontif s-a referit la uriaşul scandal de corupţie în care sunt implicaţi zeci de foşti şi actuali funcţionari ai primăriei oraşului. Apoi, în această dimineaţă a vorbit, de la Vatican, în faţa enoriaşilor pentru prima dată în 2015.

În prima zi din noul an 2015, Papa Francisc a fost primit cu urale de miile de oameni prezenţi în piaţa Sfântul Petru de la Vatican. Cu câteva ore înainte, mii de oameni au asistat la slujba celebrată de Papă în catedrala Sfântul Petru. Ceremonia a cuprins intonarea unui Te Deum, ca la fiecare sfârşit de an.

În predica sa din noapte dintre ani, Suveranul Pontif s-a referit la ancheta judiciară care a dezvăluit, de curând, o întreagă reţea de legături  între politicienii locali din Roma şi crima organizată. 37 de persoane au fost arestate şi alte câteva zeci sunt cercetate în stare de libertate pentru trucarea licitaţiilor organizate de primărie şi alte acte de corupţie.

Suveranul Pontif a cerut, de asemenea, ca soarta celor săraci, slabi şi marginalizaţi să se afle în centrul atenţiei şi activităţii celor ce administrează oraşul.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close