Antena 3 CNN Externe Mihail Gorbaciov: Situaţia din Ucraina poate degenera într-o CATASTROFĂ NUCLEARĂ

Mihail Gorbaciov: Situaţia din Ucraina poate degenera într-o CATASTROFĂ NUCLEARĂ

Mihail Gorbaciov: Situaţia din Ucraina poate degenera într-o CATASTROFĂ NUCLEARĂ
Sursa foto: Foto: boston.com
10 Ian 2015   •   17:31
Extinderea NATO în estul Europei a distrus sistemul de securitate european, susţine primul şi ultimul preşedinte sovietic, Mihail Gorbaciov, într-un interviu pentru publicaţia Spiegel, conform Russia Today.
 
"Extinderea blocului în est a distrus sistemul de securitate european stabilit la Helsinki (Actul final al Conferinţei pentru securitate şi cooperare în Europa, elaborat la Helsinki la 1 august 1975 n.r.)", susţine oficialul. 
 
Acesta a adăugat că extinderea NATO a devenit "o rotaţie de 180 de grade, dinspre Carta de la Paris (Carta de la Paris pentru o nouă Europă din 21.11.1990 n.r.), care a fost realizată în cooperare cu toate statele europene, pentru a lăsa în urmă Războiul Rece."
 
Gorbaciov a avertizat că situaţia din Ucraina, criză care a lăsat un bilanţ de 4.317 de morţi şi 9.921 până la acest moment, ar putea degenera într-o catastrofă nucleară. 
 
"Un război de acest fel ar duce invariabil la un război nuclear. În orice caz, declaraţiile şi propaganda de ambele tabere mă sperie cel mai tare. Nu vom supravieţui anului 2015, dacă cineva îşi pierde cumpătul pe acest subiect", a explicat Gorbaciov. 
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close