Antena 3 CNN Externe Militarii americani, INTERZIŞI în barurile şi discotecile din Filipine

Militarii americani, INTERZIŞI în barurile şi discotecile din Filipine

Militarii americani, INTERZIŞI în barurile şi discotecile din Filipine
21 Apr 2015   •   13:37

Comandamentul trupelor SUA din Pacific a interzis militarilor din Filipine să îşi petreacă timpul în barurile şi nightcluburile din această ţară.
Decizia vine pe fondul procesului în desfăşurare a unui caz de omucidere, în care un marinar american este acuzat de uciderea unui transexual filipinez.

Mii de militari americani şi filipinezi au început ieri exerciţiile anuale comune, a anunţat purtătorul de cuvânt al trupelor SUA din regiune, Cpt. Alex Lim.
Oficialul a menţionat că vor exista controale stricte şi în timpul liber al celor implicaţi în manevrele militare.

"La ora 10:00 pm se va da stingerea. Restricţia este aspră iar ea prevede ca niciun militar american să fie după această oră într-un bar sau club de noapte".
Militarii vor avea totuşi permisiunea să servească masa în apropierea locurilor de odihnă, cum ar fi restaurantele hotelurilor în care sunt cazaţi, a adăugat Lim.

El nu a explicat luarea acestor măsuri drastice, dar se presupune că decizia a fost luată după ce anul trecut, un soldat american, Joseph Scott Pemberton, a fost arestat, fiind principalul suspect într-un caz de crimă.

Pemberton este acum judecat pentru uciderea unui transexual filipinez în oraşul Olongapo.

Actul criminal a stârnit proteste de stradă masive în Filipine, manifestanţii cerând cu vehemenţă ca trupele americane să nu mai staţioneze în fosta colonie.
Cu toate acestea, administraţia de la Manilla, care nu dispune de o armată semnificativă şi care se află într-o dispută teritorială cu China, are mare nevoie de o alianţă militară puternică cu SUA, căutând astfel un sprijin defensiv strategic.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close