Antena 3 CNN Externe MINCIUNA care a ieşit la iveală în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Ce se întâmplă în realitate

MINCIUNA care a ieşit la iveală în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Ce se întâmplă în realitate

MINCIUNA care a ieşit la iveală în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Ce se întâmplă în realitate
de O.P.    |    04 Sep 2014   •   06:51

Confuzie în privinţa unui posibil armistiţiu între Rusia şi Ucraina! După ce Kievul a anunţat încheierea unui nou acord, Moscova a negat informaţia, pe motiv că nu poate încheia un armistiţiu într-un conflict din care nu face parte. Mai mult decât atât, preşedintele rus a oferit un plan ce ar duce la oprirea băii de sânge din estul Ucrainei. În acest timp, însă, bombardamentele continuă zi şi noapte.

În Doneţk, trupele guvernamentale şi rebelii pro-ruşi dau lupte grele. Printre clădirile distruse de obuze se află şi o şcoală. Din ea a mai rămas doar o ruină.

Pe drumurile din estul Ucrainei, zeci de vehicule militare ucrainene au fost distruse de atacurile rebelilor.

Un fotojurnalist rus, care relata conflictul dintre rebeli şi Kiev, şi-a pierdut viaţa când maşina sa a fost atacată în apropiere de Doneţk. Este al patrulea jurnalist rus ucis în estul Ucrainei, în ultimele patru luni.

Cu o zi înaintea summitului NATO, preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus un plan în şapte etape care să ducă la încetarea conflictului din Ucraina. Retragerea trupelor ucrainene din sud-estul Ucrainei şi încetarea focului de către rebeli sunt principalele puncte din planul lui Putin, însă niciuna dintre părţile combatante nu doreşte compromisuri.

Între timp, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că a încheiat un nou acord de încetare a focului cu Rusia, informaţie negată de Moscova. Oficialii ruşi au declarat că nu poate fi vorba de un armistiţiu din moment ce Rusia nu participă la conflictul din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close