Antena 3 CNN Externe Miniştrii de Interne ai landurilor germane: Nu vor exista deportări masive de romi

Miniştrii de Interne ai landurilor germane: Nu vor exista deportări masive de romi

Miniştrii de Interne ai landurilor germane: Nu vor exista deportări masive de romi
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Sep 2010   •   12:26

Miniştrii de Interne ai landurilor germane au declarat sâmbătă că nu vor exista deportări masive de romi din Germania, în genul celor din Franţa, criticând totuşi politica Guvernului faţă de această comunitate etnică, relatează site-ul Thelocal.de.

"Nu va exista nicio deportare în masă", a subliniat ministrul de Interne din landul Renania de Nord-Westphalia, Ralf Jaeger, unde locuiesc în prezent 3.700 de romi din Kosovo. "Vom epuiza toate posibilităţile legale, pentru a ne asigura că nu va exista nici un abuz faţă de persoane sau familii în procesul de întoarcere al oamenilor în Kosovo".

Ministrul de Interne din Berlin, Ehrhart Koerting, a criticat acordul dintre Guvernul german şi Kosovo, afirmând că nu este practic. "Există un pericol de deportări în regiuni nesigure ", a precizat el, pentru revista Der Spiegel. Trebuie să existe evaluări individuale în procesul de repatriere a persoanelor în Kosovo, a continuat el.

Potrivit revistei, prin acordul semnat în aprilie între Germania şi Kosovo, 12.000 de romi riscă să fie deportaţi. Până în prezent, doar 87 au fost deportaţi şi, în pofida declaraţiilor preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, puţine persoane vor mai fi probabil deportate în viitorul apropiat.

"Mulţi dintre refugiaţii de război din Kosovo lucrează aici, câştigă bani şi şi-au crescut copiii aici", a precizat Koerting, potrivit căruia adevărata problemă o reprezintă romii din Bulgaria şi România, care de multe ori lucrează ilegal în construcţii sau îşi trimit copiii la cerşit.

În districtul berlinez Neukoelln, un grup de lucru format din asistenţi sociali şi poliţie a fost creat pentru a media conflictele cu şi din interiorul comunităţii rome.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romi Germania Franta
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close