Antena 3 CNN Externe Ministrul german de Interne: Interzicem transporturile de marfă din Yemen

Ministrul german de Interne: Interzicem transporturile de marfă din Yemen

Ministrul german de Interne: Interzicem transporturile de marfă din Yemen
Sursa foto: Foto: spox.com
31 Oct 2010   •   11:43

Guvernul german a dat asigurări că va împiedica de acum sosirea în Germania a transporturilor de marfă din Yemen, a anunţat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, în noaptea de sâmbătă spre duminică, transmite AFP.
   
"Guvernul federal asigură că începând de acum nici un transport de marfă provenind din Yemen nu va mai ajunge în Germania", a declarat ministrul, după descoperirea, în avioane din Dubai şi Marea Britanie, a două colete-capcană expediate din Yemen şi destinate Statelor Unite.
   
"Direcţia germană a aviaţiei a ordonat tuturor companiilor aeriene, transportatorilor express şi altor grupuri să controleze 100 la sută şi până la noi ordine mărfurile existente şi depozitate care provin din Yemen", a anunţat la rândul său Ministerul german al Transporturilor, într-un comunicat.
   
Acest control este valabil în special pentru mărfurile în tranzit, dar şi pentru mărfurile care trebuie să îşi continue traseul pe cale rutieră sau feroviară, adaugă textul.
   
Anterior, ministerul anunţase că grupul de transport şi logistică DHL şi-a sporit controalele mărfurilor provenind din Yemen, la cererea autorităţilor americane, la punctul său de tranzit al mărfurilor de la Leipzig (estul Germaniei).
   
Scotland Yard a anunţat sâmbătă că avionul care a aterizat pe aeroportul East Midlands îmbarcase coletul-capcană "într-un container la Koln, în Germania, dintr-un avion care venea din Yemen".
   
Conform cotidianului Bild am Sonntag, care citează surse din serviciile de securitate germane, coletul a fost interceptat datorită indicaţiilor poliţiei criminalistice germane (BKA), care a obţinut informaţii de la Arabia Saudită. BKA nu a putut însă să împiedice continuarea transportului de pe aeroportul din Koln, adaugă cotidianul german.
   
Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) din Franţa a anunţat sâmbătă suspendarea transporturilor aeriene de marfă din Yemen, în timp ce Belgia a cerut o "vigilenţă sporită" pentru zborurile dinspre şi către Yemen, şi cu destinaţia Statele Unite.
   

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close