Antena 3 CNN Externe Mutare-surpriză a lui Julian Assange, după ce Suedia a renunțat la acuzațiile formulate împotriva sa

Mutare-surpriză a lui Julian Assange, după ce Suedia a renunțat la acuzațiile formulate împotriva sa

Mutare-surpriză a lui Julian Assange, după ce Suedia a renunțat la acuzațiile formulate împotriva sa
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
19 Mai 2017   •   14:53

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va cere azil politic în Franţa, după ce Parchetul suedez a renunţat la ancheta pentru viol care îl vizează, a anunţat avocatul fostului jurnalist, Juan Branco, potrivit news.ro.

“Va fi responsabilitatea Franţei să îi ofere azil politic”, a spus avocatul. „Julian Assange va încercar acum să iasă din Ambasada Ecuadorului la Londra şi să ceară, în special Franţei, să facă un gest pentru a-l primi şi să îi ofere azil, pentru a-l apăra de urmărirea (în justiţie – n.r.) care îl vizează în Statele Unite”, a adăugat el.

În iunie 2015, Assange i-a cerut într-o scrisoare deschisă lui Francois Hollande să îl primească în Franţa, invocând un „gest umanitar”. În scrisoare, el afirma că sănătătatea sa fizică şi mentală este în pericol, după mai multe de trei petrecuţi în sediul Ambasadei Ecuadorului.

Cererea sa a fost respinsă de Elysee. “Situaţia lui Assange nu prezintă un pericol imediat. În plus, el face obiectul unui mandat de arestare european”, a explicat atunci Preşedinţia franceză.

×
Subiecte în articol: Julian Assange Suedia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close