Antena 3 CNN Externe "Ne aflăm în stare de RĂZBOI!" Preşedintele cărei ţări face acest anunţ

"Ne aflăm în stare de RĂZBOI!" Preşedintele cărei ţări face acest anunţ

"Ne aflăm în stare de RĂZBOI!" Preşedintele cărei ţări face acest anunţ
Sursa foto: Foto: AGERPRES
04 Iul 2015   •   21:06

Președintele tunisian Beji Caid Essebsi a declarat sâmbătă stare de urgență pe întreg teritoriul țării timp de 30 de zile, invocând "pericole serioase" și avertizând că țara este "în stare de război", informează AGERPRES.

"Am decis să declar starea de urgență pe întreg teritoriul Tunisiei timp de 30 de zile. Ne confruntăm cu un pericol serios... ne aflăm în stare de război", a declarat Essebsi într-o declarație făcută la televiziunea publică.

Anunțul vine la opt zile după atentatul sângeros din stațiunea Sousse în care și-au pierdut viața 38 de turiști străini. În urmă cu o săptămână, un tânăr înarmat cu un kalașnikov, identificat de către autorități drept un student pe nume Seifeddine Rezgui, a deschis focul pe o plajă din stațiunea Port El Kantaoui. Treizeci și opt de turiști străini, dintre care 30 de britanici, au fost uciși, iar alte 39 de persoane au fost rănite.

ALERTĂ! Președintele tunisian a decretat stare de urgență


Essebsi, care a fost învestit în funcție în decembrie 2014, a calificat atacul din Sousse drept "o mare tragedie". El a acuzat gruparea jihadistă Statul Islamic, activă în Siria și Irak, că râvnește la tânăra democrație tunisiană. "Avem o Constituție pentru un stat civil (secular), în timp ce terorismul dorește să stabilească in califat", a avertizat el.



×
Subiecte în articol: Tunisia
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close