Antena 3 CNN Externe "Ne aflăm într-o cursă a înarmării tehnologice". Avertismentul transmis de şeful serviciilor de informaţii britanice

"Ne aflăm într-o cursă a înarmării tehnologice". Avertismentul transmis de şeful serviciilor de informaţii britanice

"Ne aflăm într-o cursă a înarmării tehnologice". Avertismentul transmis de şeful serviciilor de informaţii britanice
31 Mar 2015   •   12:14

Serviciile britanice de informaţii se află într-o "cursă a înarmării tehnologice", în încercarea de a face faţă ameninţărilor reprezentate de "partea întunecată a globalizării", a declarat şeful MI6, potrivit The Telegraph.

Într-un prim discurs public de când a devenit şeful serviciilor de informaţii, Alex Younger a declarat că prioritatea sa este menţinerea MI6 "în prima ligă a serviciilor de informaţii prin dezvoltarea unor capacităţi astfel încât acesta să fie complet pregătit pentru epoca digitală".
   
Younger a mai spus că tehnologia modernă a fost o binefacere pentru lumea spionajului, dar a creat şi riscuri pentru spioni şi agenţi.
   
Internetul "poate fi în avantajul nostru, permiţându-ne să aflăm mai multe despre persoanele cu care ne întâlnim şi locurile unde le întâlnim. Folosirea datelor în mod adecvat şi proporţional ne oferă o oportunitate fără egal de a fi mai hotărâţi şi mai specifici în ceea ce ce facem şi de a fi mai buni în a ne proteja agenţii şi ţara", a spus Younger.
 
Ajunse în mâini greşite, metode similare pot fi folosite pentru subminarea eficienţei agenţiilor de informaţii, a avertizat şeful MI6. "Vestea proastă este că aceeaşi tehnologie în mâini opuse, o opoziţie neconstrânsă de respectul legilor şi eticii, le permite să vadă ce facem noi şi să ne pună cetăţenii şi agenţii în pericol. Aşa că ne aflăm într-o cursă a înarmării tehnologice".

×
Parteneri
Românii care luptă în Ucraina au trecut granița în Rusia
x close