Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy va crea o şcoală pentru spioni

Nicolas Sarkozy va crea o şcoală pentru spioni

Nicolas Sarkozy  va crea o şcoală pentru spioni
Sursa foto: nicolas sarkozy
12 Ian 2010   •   17:50

Nicolas Sarkozy, preşedintele francez, a decis să creeze "o şcoală pentru spioni", în speranţa că va ajuta la unificare comunităţii de informaţii. Şcoala- din cadrul Ecole Militaire, lângă Turnul Eiffel ? vor admite doar şefi ai spionilor cu vechime. În loc să îi înveţe pe viitorii James Bond cum să uncidă un o umbrelă, aceasta va fi o academie a angajaţilor din spionaj, al cărei principal scop va fi crearea unui singure culturi din agenţiile existente aflate acum în concurenţă.
Agenţiile de informaţii franceze au fost adesea acuzate că luptă una cu alta la fel de mult ca şi cu duşmanii Franţei.
Primul şef al viitoarei academii de informaţii va fi numit în câteva zile. Potrivit Le Monde, şeful şcolii va fi o femeie fără experienţă în spionaj, care este acum la conducerea unei grandee école, cum sunt numite colegiile de elită.

Sarkozy doreşte să creeze o singură comunitate de informaţii, bazată pe modelul american. Planul său pentru crearea echivalentului francez al ?National Security Council? din SUA ? Conseil de défense et de sécurité nationale (Consiliul de apărare şi securitate naţională) ? a fost implementat prin decret la finele anului trecut.
CDSN va avea o divizie de informaţii, ce va uni şefii de la cele şase servicii de spionaj şi securitate din Franţa-Conseil National du Renseignement. Preşedintele ambelor organisme va fi Sarkozy.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy Franta
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close