x close

Fii alături de noi!

SUA adoptă noi sancţiuni contra Coreii de Nord

de 18 Feb 2016   •   23:45
SUA adoptă noi sancţiuni contra Coreii de Nord 127
Președintele Statelor Unite Barack Obama a semnat joi legea, adoptată în urmă cu o săptămână de Congres, ce prevede noi sancțiuni contra Coreii de Nord, ca reacție la al patrulea test nuclear al Phenianului.

O serie de sancțiuni internaționale și americane adoptate după trei teste nucleare anterioare, în 2006, 2009 și 2013, există deja contra Phenianului, amintește Agerpres.

Dar noul text, ca răspuns la testul nuclear din 6 ianuarie, înăsprește regimul de sancțiuni impuse de SUA, făcând obligatorii penalități ce erau până acum lăsate la discreția președintelui.

Aceste sancțiuni, care includ confiscarea activelor, interdicția de viză și refuzul contractelor publice americane, vizează orice persoană sau companie ce ajută regimul de la Phenian, mai ales în achiziționarea de materiale pentru fabricarea armelor de distrugere în masă.

Deși toate entitățile ce oferă sprijin Coreii de Nord în aceste domenii pot fi sancționate, va fi probabil "dificil" să fie pedepsite companii chineze legate de Phenian, a recunoscut Bob Corker, președintele republican al Comisiei pentru afaceri externe din Senat.

"Scopul nu este de a pedepsi China", a explicat el. "Dar dacă există entități ce ajută (regimul), și știm că există, ele vor fi pedepsite", a asigurat el, cerând administrației Obama să fie inflexibilă.
poza

Actualitate

Imagini incredibile în Munții Bucegi: "Nu am mai văzut niciodată așa ceva!" VIDEO

Imagini spectaculoase au fost surprinse în Munții Bucegi. Un torent foarte puternic a măturat Jepii Mici, punând în pericol turiștii din zonă. Salvamontiștii au observat fenomenul extrem și au...

27 Iun 2016  •  12:10

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o niciodată

Frumoasa Gina Pistol a renunţat la tocuri şi la confort pentru o expediţie la care visa de ani buni: un pelerinaj pe El Camino, un drum de aproape 1.000 km, pe care l-a străbătut pe jos şi care i-a pus la...

26 Iun 2016  •  23:10

sati