Antena 3 CNN Externe Noi tensiuni în Baltimore după apariţia unui zvon potrivit căruia un tânăr ar fi fost împuşcat de poliţişti

Noi tensiuni în Baltimore după apariţia unui zvon potrivit căruia un tânăr ar fi fost împuşcat de poliţişti

Noi tensiuni în Baltimore după apariţia unui zvon potrivit căruia un tânăr ar fi fost împuşcat de poliţişti
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
05 Mai 2015   •   10:34

Poliţişti au fost desfăşuraţi luni într-un cartier din Baltimore, unde săptămâna trecută au avut loc manifestaţii de amploare, după un zvon potrivit căruia ofiţeri de poliţie ar fi împuşcat un tânăr, informaţie dezminţită de poliţie, informează AFP.

Poliţia a folosit spray cu piper pentru a dispersa un grup de persoane şi poliţia din Baltimore (Maryland, est) a anunţat pe Twitter că zvonurile potrivit cărora un tânăr a fost împuşcat 'sunt false'.

'Ofiţerii de poliţie au arestat un bărbat aflat în posesia unei arme de foc' la locul presupusului schimb de focuri, a precizat poliţia. Pistolul a căzut şi s-a declanşat un foc de armă, a mai spus poliţia.

În Baltimore au loc zilnic demonstraţii după moartea la 19 aprilie a lui Freddie Gray, un tânăr de culoare în vârstă de 25 ani care a murit în urma unei răni 'grave' suferite în timp ce a fost transportat la 12 aprilie fără centură şi cu mâinile şi picioarele legate într-o dubă a poliţiei.

Potrivit anchetei şi autopsiei, tânărul a murit din cauza unei răni care i-a fost fatală, stabilindu-se că acesta nu purta centură în furgoneta poliţiei în care fusese urcat. Şase agenţi de poliţie au fost inculpaţi vinerea trecută pentru moartea tânărului.



×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close