Antena 3 CNN Externe Nord-coreenii construiesc un sistem de rachete care pot fi lansate de pe mare

Nord-coreenii construiesc un sistem de rachete care pot fi lansate de pe mare

Nord-coreenii construiesc un sistem de rachete care pot fi lansate de pe mare
09 Ian 2015   •   09:41

Imagini recente surprinse de satelit arată că nord-coreenii construiesc un sistem de rachete care să fie lansate de pe mare, a anunţat vineri un institut american, citat de AFP.
   
Fotografiile capturate prin satelit de o firmă privată arată că noul submarin nord-coreean, care a fost văzut pentru prima dată în iulie 2014, are unul sau două tuburi verticale de lansare destinate rachetelor balistice sau rachetelor de croazieră, afirmă US-Korea Institute.

"Nava ar putea servi drept platformă experimentală pentru tehnlogia lansării de rachete", destinate atacului asupra unor obiective terestre, ceea ce ar putea conduce, în caz de succes, la o "nouă clasă de submarine" nord-coreene,  explică reprezentanţii institutului într-o analiză publicată pe site-ul 38 North.
   
Potrivit experţilor, dezvoltarea unei capacităţi de lansare de rachete de pe un submarin ar ridica ameninţarea nucleară a Coreei de Nord la un nou nivel, deoarece ar permite amplasarea unor rachete nucleare dincolo de peninsula coreeană.

Flota nord-coreeană este constituită în prezent din vase sovietice şi chineze cu mult depăşite.





×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close