Antena 3 CNN Externe NSA a spionat-o pe Angela Merkel, dar şi membri ai cabinetului ei. Ce ţară a mai particiapt la această operaţiune

NSA a spionat-o pe Angela Merkel, dar şi membri ai cabinetului ei. Ce ţară a mai particiapt la această operaţiune

NSA a spionat-o pe Angela Merkel, dar şi membri ai cabinetului ei. Ce ţară a mai particiapt la această operaţiune
Sursa foto: Foto: AGERPRES
01 Iul 2015   •   23:49

Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) a spionat-o nu numai pe șefa guvernului german Angela Merkel, ci și membri ai cabinetului ei și miniștri, relevă documente publicate miercuri de site-ul Wikileaks, relatează DPA și Reuters.

Printre țintele NSA se numără fostul ministru de finanțe german Oscar Lafontaine, vicecancelarul Sigmar Gabriel și ministrul mediului Barbara Hendricks, cei doi din urmă deținând portofolii diferite în momentul elaborării documentelor respective.

Potrivit ziarului Suddeutsche Zeitung și postului de televiziune ARD, documentele includ 69 de numere de telefon care au făcut obiectul interceptărilor, unele aparținând miniștrilor de finanțe, ai economiei și ai agriculturii din Germania.

În câteva dintre aceste operațiuni au fost implicate și serviciile secrete britanice, precizează Reuters.

Relațiile dintre Berlin și Washington s-au răcit după dezvăluirile fostului consultant NSA Edward Snowden conform cărora serviciile secrete americane au spionat lideri ai unor țări aliate ale SUA, inclusiv pe cancelarul german Angela Merkel.

Luna trecută, Parchetul federal german a închis o anchetă începută în urmă cu un an cu privire la cazul interceptării convorbirilor telefonice ale Angelei Merkel de către spioni americani, susținând că nu există probe solide care să poată fi luate în considerare într-un eventual proces judiciar.




×
Subiecte în articol: Germania NSA spionaj Marea Britanie
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close