Antena 3 CNN Externe NU ESTE JOC! O cameră instalată pe uniforma unui poliţist ARATĂ momentul în care un suspect este ÎMPUŞCAT MORTAL (VIDEO)

NU ESTE JOC! O cameră instalată pe uniforma unui poliţist ARATĂ momentul în care un suspect este ÎMPUŞCAT MORTAL (VIDEO)

NU ESTE JOC! O cameră instalată pe uniforma unui poliţist ARATĂ momentul în care un suspect este ÎMPUŞCAT MORTAL (VIDEO)
Sursa foto: Captură YouTube (Josh Bo
26 Ian 2015   •   12:30

Poliţia din Oklahoma a dat recent publicităţii o înregistrare video extrem de explicită, filmată cu ajutorul unei camere de luat vederi amplasată pe uniforma unui poliţist.

ATENŢIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL!

În imagini se observă cum ofiţerul încearcă să reţină un suspect înarmat care se opune arestării şi încercă să fugă. După câţiva paşi, poliţistul scoate arma şi trage în plin.

Clipul a fost dat publicităţii pentru a justifica acţiunea ofiţerului, dar a stârnit mai multe controverse în schimb.

În imagini se poate vedea cum poliţistul Chansey McMillin vine să investigheze un apel primit la dispecerat, în care se spunea că un bărbat de culoare ameninţa o femeie cu o armă de foc, incident petrecut într-o parcare.
Apelul telefonic a fost efectuat de pastorul Andre Jones, care sunase să anunţe că o femeie, care participa la nunta oficiată de el, este ameninţată cu arma de către un suspect, care pare a fi iubitul ei.

Sosit primul la locul raportat, ofiţerul îi spune suspectului, Terence Walker, să se calmeze dar acesta încearcă să scape şi o rupe la fugă. Din neglijenţă el scapă ceva la pământ, cel mai probabil pistolul cu care era înarmat, se opreşte şi atunci McMillin trage cinci focuri asupra lui, trei dintre ele lovind în plin ţinta. Victima a căzut secerată într-un şant şi a fost ulterior a fost declarat decesul la locul tragediei.

Un reprezentant al poliţiei, Sgt. Michael Mahan, a declarat presei locale că "imaginile arată clar momentul în care suspectul îndreaptă arma în direcţia poliţistului".
Însă după vizionarea videoclipului, mulţi oameni susţin exact contrariul. Walker pare să ridice ceva de pe asfalt, se întorce cu spatele, iar atunci poliţistul trage asupra sa.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Muskogee, statul Oklahoma, oraş unde 50 din totalul de 88 de poliţişti au instalate pe uniformă camere de luat vederi.

×
Subiecte în articol: incident armat
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close