Antena 3 CNN Externe Numeroşi răniţi în urma unor ciocniri între poliţie şi manifestanţi în Georgia

Numeroşi răniţi în urma unor ciocniri între poliţie şi manifestanţi în Georgia

Numeroşi răniţi în urma unor ciocniri între poliţie şi manifestanţi în Georgia
Sursa foto: foto: Agerpres/ARHIVA
12 Mar 2017   •   08:31

Numeroase persoane - poliţişti şi civili - au fost rănite şi spitalizate duminică în urma unor ciocniri între forţele de poliţie şi sute de manifestanţi la Batumi, al doilea oraş din Georgia şi port la Marea Neagră, relatează AFP.

Violenţele au izbucnit în timpul unei manifestaţii spontane a locuitorilor din Batumi care protestau împotriva arestării mai multor bărbaţi care refuzau să plătească o amendă pentru parcare ilegală.

Poliţiştii au recurs la gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a-i dispersa pe manifestanţi, care au aruncat cu pietre în forţele de ordine, conform relatărilor presei.

Unsprezece poliţişti şi zece manifestanţi au spitalizaţi din cauza rănilor suferite şi a simptomelor de intoxicaţie cu gaz lacrimogen, a declarat ministrul sănătăţii al guvernului regional de la Batumi, Zaal Mikeladze.

Manifestanţii, în principal tineri, au încercat să ia cu asalt o secţie de poliţie şi au incendiat maşini ale poliţiei pe străzile oraşului, a relatat televiziunea georgiană Rustavi-2.

Ministrul georgian de interne, Giorgi Mgebrişvili, a încercat să calmeze situaţia, anunţând că a ordonat punerea în libertate a celor arestaţi.

Responsabili ai opoziţiei georgiene au explicat nemulţumirea locuitorilor din Batumi prin amenzile rutiere disproporţionate aplicate de poliţie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close