Antena 3 CNN Externe O femeie creştină din Pakistan, condamnată la moarte pentru defăimarea profetului Mahomed

O femeie creştină din Pakistan, condamnată la moarte pentru defăimarea profetului Mahomed

O femeie creştină din Pakistan, condamnată la moarte pentru defăimarea profetului Mahomed
Sursa foto: Foto: bethedomino.org
11 Noi 2010   •   14:03

O femeie creştină din Pakistan ar putea fi executată pe motiv că ar fi defăimat numele profetului Mahomed. Asia Bibi, în vârstă de 45 de ani, mamă a cinci copii, neagă că ar fi comis o blasfemie faţă de profet şi susţine că a fost condamnată la moarte pentru credinţa ei. Grupurile creştine şi cele pentru drepturile omului condamnă verdictul şi fac apel la abolirea legilor privind blasfemia, arată The Telegraph.

Totul ar fi început în urma unui incident dintre Asia Bibi şi colegele ei de muncă. Aceasta a fost rugată să aducă apă, iar în momentul în care a adus-o celelalte femei au refuzat să bea pe motiv că fost atinsă de o creştină şi, în consecinţă, e murdară.

La câteva zile de la acest incindent, Asia Bibi a fost atacată de colegele ei musulmane, fiind  nevoie de intervenţia poliţiei pentru ca femeia să nu fie linşată. Ea a fost dusă la poliţie, unde a fost acuzată de blasfemie.

Potrivit militanţilor pentru drepturile omului, legile referitoare la blasfemie trebuie abolite, întrucât sunt utilizate pentru a discrimina minorităţile religioase. “Legea privind blesfemia este utilizată ca o armă de persecuţie şi nu are absolut nici o legătură cu religia”, a declarat Ali Hasan Dayan, membru al organizaţiei Human Rights Watch.




×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close