Antena 3 CNN Externe O femeie de 85 de ani şi un pescar, nominalizaţi la premiul Nobel pentru Pace

O femeie de 85 de ani şi un pescar, nominalizaţi la premiul Nobel pentru Pace

O femeie de 85 de ani şi un pescar, nominalizaţi la premiul Nobel pentru Pace
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
03 Feb 2016   •   14:37

O femeie în vârstă de 85 de ani şi un pescar sunt nominalizaţi la premiul Nobel pentru Pace. Cei doi au ajuns pe listă graţie ajutorului pe care l-au oferit refugiaţilor ajunşi pe insula grecească Lesbos.

Bătrâna a ajuns pe lista nominalizaţilor după ce, anul trecut, a apărut o poză în care apărea hrănind cu biberonul un bebeluş imigrant. Surprinsă de vestea că ar putea primi premiul Nobel pentru Pace, femeia spune că nu a facut nimic deosebit, ci doar un gest omenesc. Bătrâna, ea însăşi refugiată în copilărie, a declarat că ceea ce a văzut anul trecut pe insula Lesbos i-a adus aminte de ocupaţia nazistă.

Pe lista celor propuşi la premiul Nobel pentru pace, se află şi un pescar. Bărbatul a intrat în atenţia celor care fac nominalizările după ce a salvat sute de oameni de la înec.

Actriţa Susan Sarandon, care şi-a petrecut Crăciunul ajutând refugiaţii, a ajuns şi ea pe listă. Câştigătorul premiului Nobel pentru pace va primi şi o serioasă recompensă materială: nu mai puţin de 1,2 milioane de dolari! Anul trecut, Grecia a reprezentat poarta către Europa pentru mai mult de un milion de oameni, care au fugit din calea războiului şi opresiunii din Siria, Irak şi Afganistan.


×
Subiecte în articol: Nobel
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close