Antena 3 CNN Externe O femeie musulmană dă în judecată o închisoare din Ohio pentru că a fost OBLIGATĂ să meargă la biserica creştină

O femeie musulmană dă în judecată o închisoare din Ohio pentru că a fost OBLIGATĂ să meargă la biserica creştină

O femeie musulmană dă în judecată o închisoare din Ohio pentru că a fost OBLIGATĂ să meargă la biserica creştină
22 Dec 2014   •   13:59

O femeie musulmană din Statele Unite susţine că drepturile sale constituţionale au fost încălcate după ce a fost obligată să participe la slujbele bisericii creştine din incinta închisorii unde era deţinută.
Ea a depus o plângere în care declară că era ameninţată cu celula de izolare dacă nu asistă la slujbele religioase.

Sakeena Majeed (foto) spune că o femeie-gardian, Regina Watts, a forţat-o pe ea şi pe alte deţinute din penitenciarul Cuyahoga (Ohio) să participe la slujbele bisericii creştine în fiecare zi de vineri, care erau conduse de un preot baptist.


Majeed, în vârstă de 24 de ani, afirmă că era ameninţată cu izolarea dacă nu va lua parte la acest tip de ceremonie, iar alt gardian lua în derâdere religia ei, atunci când a refuzat iniţial să meargă la biserică.

"Acest fapt este ofensator pentru oricine, indiferent de credinţa sa religioasă", spune avocatul Matthew Besser, cel care a înaintat în faţa instanţei plângerea femeii.
"Guvernul nu poate să-ţi impună cărui Dumnezeu i te închini şi nici nu te poate forţa să te rogi în vreun fel", adaugă Besser, citat de AP.

În litigiul judiciar depus, Majeed spune că a suferit traume emoţionale şi o serie de umilinţe în timpul petrecut în spatele gratiilor. Ea a solicitat daune materiale nespecificate şi a dat în judecată penitenciarul Cuyahoga, pe gardianul Watts şi pe şeriful Frank Bova.

"Forţarea cuiva să participe la o ceremonie religioasă, împotriva voinţei acestuia, încalcă flagrant dreptul constituţional privind libertatea drepturilor credincioase, un drept care nu se pierde dacă eşti încarcerat. În primul rând, Majeer vrea să aducă în atenţie practicile injuste din penitenciar şi să prevină astfel de lucruri, în cazul altor deţinuţi", a declarat avocatul.

Într-un interviu acordat Cleveland.com, directorul închisorii, şeriful Frank Bova, spune că penitenciarul pe care îl conduce oferă servicii religioase atât pentru musulmani, cât şi pentru celelate religii importante.
"Respectăm religia fiecărui deţinut şi nimeni nu este obligat să participe la slujbe. Toţi cei care vin la slujbele religioase o fac pe bază de voluntariat", menţionează şeriful.

Majeed a fost închisă timp de 60 de zile pentru ultraj şi pentru faptul că s-a opus arestării în iulie 2013.
"A crescut în Kansas şi este americancă până în măduva oaselor. Doar că are o religie diferită faţă de cea a celor mai mulţi oameni", mai spune avocatul acesteia.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close